به گزارش مشرق، پس از آنکه «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا در انتخابات ریاستجمهوری پنجم نوامبر به پیروزی قاطعی دست یافت، به انتخاب گزینههای خود برای تشکیل کابینه مشغول شده است اما انتخابهای او اغلب با چالشهایی مواجه بوده و این افراد بعضا به دلیل پروندههای اخلاقی و جنجالی سابق خود زیر ذرهبین رسانهها و همچنین دموکراتها قرار گرفتهاند.
حدود ۱۰۰ نفر از مقامات سابق امنیت ملی آمریکا در نامهای که توسط رسانه خبری «انبیسی نیوز» رویت شده، از مجلس سنا که مسئول تایید این گزینهها است، خواستهاند تا بهدقت بررسی کند که آیا «تولسی گبرد» گزینه «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا برای ریاست اداره اطلاعات ملی این کشور «مناسب این جایگاه است یا خیر».
این نامه با طرح ادعایی مبنی بر اینکه موضع خانم گبرد با «مقامات روسی و سوری همسو است»، متذکر شد: «برخی از اقدامات گذشته خانم گبرد توانایی او را در ارائه گزارشهای اطلاعاتی بیطرفانه به رئیسجمهور، کنگره و کل دستگاه امنیت ملی زیر سوال میبرد. برای مثال، در راستای سفر گبرد به سوریه، موضع او با مقامات سوری و همچنین کشور روسیه همسو بوده است.»
مقامات سابق امنیت ملی آمریکا همچنین پیشنهاد برگزاری جلساتی را توسط سنا پشت درهای بسته عنوان کردند تا اطلاعات و سوابق دولتی «تولسی گبرد» بهطور کامل مورد بررسی قرار بگیرد.
آنها در راستای این پیشنهاد در این نامه نوشتهاند: «کمیتههای سنا باید در جلسات غیرعلنی تمام اطلاعات مربوط به خانم گبرد را بررسی کنند تا اطمینان حاصل کنند که آیا او توانایی مدیریت آژانسهای اطلاعاتی کشور ما را دارد یا خیر.»
رسانه آمریکایی «انبیسی نیوز» گزارش داد این نامه که خطاب به «چاک شومر» رهبر دموکراتها در مجلس سنا نوشته شده، توسط افرادی نظیر «وندی شرمن» معاون سابق وزیر امور خارجه در دولت «جو بایدن» رئیسجمهور فعلی آمریکا، «ایان کِلی» سفیر گرجستان در دولت «باراک اوباما» رئیسجمهور اسبق آمریکا و «اریک گرین» از اعضای شورای امنیت ملی دولت بایدن به امضا رسیده است.
خبرگزاری «آسوشیتدپرس» پیشتر گزارش داد دموکراتها، «تولسی گبرد» گزینه ترامپ برای ریاست اداره اطلاعات ملی آمریکا را فردی «سازشکار» میدانند که به ادعای آنها «روابط نزدیکی با ایران و روسیه» دارد و ظاهرا «جلسات مخفیانهای» را با رئیسجمهور سوریه برگزار کرده بود.
«مارکوین مولین» سناتور جمهوریخواه از ایالت اوکلاهما پیشتر استدلال کرد: «این حجم از انتقاد از سوی دموکراتها به این خاطر است که گبرد حزب خود را رها کرد و متحد ترامپ شد.»
دموکراتها ادعا میکنند که انتصاب گبرد روابط آمریکا را با متحدانش «بهخطر میاندازد» و «موجب پیروزی روسیه میشود».